Tuesday, January 15, 2008

14. jaanuar. Tervisevetel.



Minu elu on ikka v2ga halb ja j2rjest hullemaks l2heb: Tarmo n2gi 88sel unes, et ma tegin triatlonit. Alustasin jooksuosast. Nyyd on mul v6imalik iga kord restoranis toitu tellides talle 8elda: ega yhe niruse prae v6i supi pealt juba triatlonit ei pane.
Kuna tervise turgutus pole kunagi liiast otsustasime siirduda tervisevetele Bañosesse, kus vulkaani poolt soojendatud ja kasulikke aineid t2is vesi ma seest v2lja vusiseb, et selle vee sees siis liguneda. Vulkaanil paraku puudub m66dutunne ja osa veest on nii kuum, et me ei saanud varbaidki sinna sisse pandud. Baños on tore koht, umbes selline linnake nagu n2iteks Kathmandu ja muude turismimekade teatud linnaosad: pooled majad on hostelid v6id restoranid ja igast uksest kostab muusikat. Igal t2navanurgal on v6imalik tellida massaazhi, mis kohe k6ik tshakrad nii valla l88b, et tea kas enam kinni l2hevadki. Ja k6igil turistidel on selline n2gu "kyll me oleme vast alles lahedad tegelased lahedas kohas".
Bañost eristab kyll k6vasti see, et ta asub vulkaan Tungurahua jalamil, mis m6ned aastad tagasi paar k6va k2rakat andis ja siiamaani p2ris maha rahunenud pole. Igatahes evakueeriti kogu linn ja koju tagasi said nad alles k6va lunimise (loe rahvarahutused) peale. Tungurahua on siin nii t2htis tegelane, et pooled praed on linnas tema j2rgi nimetatud ja kirikus k2is 6htul pikk palvetund, et ta linnakese rahule j2taks (me ytesime ka oma s6na sekka).
(Ilmari eri): Starti Chimborazole, ehk siis k6ige k6rgema vulkaani poole t2histasime hiiglaslike pastakogustega itaalia restoranis.
M2rkus naislugejatele: unustage body balance ja vesiaeroobika! Pange n2dal otsa m2ge ja numbri v6rra v2iksem kleidisuurus on garanteeritud! Kusjuures syya v6ite k6ike ja niipalju kui jaksate. (tulemuse pysivust siiski ei garanteeri).

No comments: